Sopraan Charlotte Janssen en pianist Mark van Nispen ontmoetten elkaar tijdens hun studie op het Fontys Conservatorium te Tilburg. Tijdens hun gezamenlijke studie waren zij o.a. laureaat op het Internationaal Studenten LiedDuo Concours te Enschede (2011), behaalden ze de finale van het Musico-Liedconcours te Amsterdam (2011) en wonnen zij in de finale van 'De Toonzaal chamber music contest'  te Den Bosch de publieksprijs (2012). 

Charlotte en Mark werden gecoacht door o.a. Xenia Meijer, Hans Eijsackers en Rudolf Jansen.

 

Sinds hun eerste samenwerking in 2008 richting zij zich vooral op het romantische liedrepertoire voor zang en piano, maar schuwen ze ook ander repertoire niet. Zo waren zij o.a. te horen in barokke kamermuziek en concertrepertoire voor sopraan en orgel.

 

In 2011/2012 speelden zij  hun liedprogramma ‘Die Nacht’ in o.a. Muziekcentrum Frits Philips te Eindhoven meer recent klonk hun liedprogramma ‘Hommage à la Campagne’ in verschillende zalen en kerkjes in Nederland en Frankrijk. 

In hun programma’s, vaak vormgegeven rond een thema, zijn Charlotte en Mark steeds op zoek naar manieren om de boodschap van dichters en componisten optimaal te vertolken.