“Charlotte Janssen zingt de dramatische rol van Santuzza. Janssen heeft een meeslepende stem, die alle hoeken van de kerk in vuur en vlam zet.”

Lidy van der Spek, Leidsch Dagblad, 18 Juli 2015

“...En in dit ensemble overrompelt Charlotte Janssen als een meeslepende Santuzza. Haar gevoelvolle, royale, veelkleurige en warme stem schuwt onstuimige tonen niet om uitdrukking te geven aan het lijden van het bedrogen boerenmeisje. Janssen toont zich als een zangeres met grote toekomstmogelijkheden.”

Opera Nederland, 18 Juli 2015

“Sopraan Charlotte Janssen viel meteen op door haar prachtige timbre en enorme volume. Onder andere aria's Vissi d'arte (Tosca) en Klänge der Heimat (Der Fledermaus) werden door haar schitterend gezongen.”

Edesche concertzaal, 17 November 2014

 

“De Nederlandse sopraan Charlotte Janssen, die Silvia Lombardi (Korngold) vertolkte, overtuigde met haar uitdrukkingsvolle timbre. In duet met Mexicaanse bariton Emmanuel Franco als modeontwerper Andrea Coclé roerde zij het publiek tot tranen met prachtige emotionele melodieën.”

Paperpress, 14 Augustus 2014 (Berlijn)

 

“De veelbelovende stemmen werden gecombineerd met acteertalent. Bovenal Charlotte Janssen - eerder al te horen als nukkige Marcellina in Le Nozze di Figaro 2013 – is hier een weelderige diva met ondeugende ogen. Met stralend timbre zeilt ze glimlachend over de pittige melodieën omdat Korngold, zelfs in deze vorm van entertainment, stemmen vereist die opgeleid zijn voor grand opera.”

Caroline Alexander, Webtheatre france, 14 Augustus 2014

 

“Charlotte Janssen is een verpletterende Silvia Lombardi (Korngold), enorm krachtig in zang en humoristisch in voorkomen.”

Moritz Eckert, Der Tagesspiegel, 15 Augustus 2014 (Berlijn)

 

“… En met de innemende liederen, geweldig voorgedragen door met name Charlotte Janssen als verleidelijke Diva, moest men onwillekeurig mee neuriën.” 

Nikole Haarhoff, www.livekritik.de, 18 Augustus 2014

 

“In de Amsterdamse Vondelkerk zingt sopraan Charlotte Janssen me van mijn stoel. Onverschrokken gebruikt ze haar stem, een geluid vol rode bosvruchten. Zo’n stem waarvan ik het maar vreemd vind dat iemand er ook zomaar mee kan praten.”

Joyce Roodnat, NRC Handelsblad, 30 November 2013 (concert Opera per tutti)

 

“Charlotte Janssen (Marcellina) steelt bovenal als actrice de show.” 

Peter van der Lint, Trouw, 5 Augustus 2013

 

“Marcellina – Charlotte Janssen, is een levendige comédienne met soepele stem en onberispelijke projectie. Ze heeft een stevig en kleurrijk timbre dat doet denken aan de grote Verdiaanse heldinnen.” 

Webtheatre france, Caroline Alexander, Augustus 2013